Dette websted bruger 1. og 3. parts cookies for at give den bedste funktionalitet og brugsoplevelse, samt til trafikmåling og brugsmåling. Vi bruger ikke 3. parts cookies til markedsføring og annoncering, og vi videregiver eller sælger ikke oplysninger

Vi kører varetur..

Varetur i hele Himmerland

Vi kører gerne varerne ud til dig.
GRATIS levering til døren
ved køb for mere end 999,- kr.


Døgnservice

Varetur i hele Himmerland


 "TIP! Hvis du f.eks. bestiller 2 varer med vægt >30 kg, kan det være billigere i fragt hvis du bestiller 2 særskilte ordrer"


Coccidiose hos dine kaniner og kyllinger

Coccidiose hos dine kaniner og kyllinger

 (0)    0

  KaninerFjerkræ  

Coccidiose hos dine husdyr

Coccidiose er en sygdom der rammer især kyllinger og unge kaniner. Sygdommen skyldes en parasit som optages gennem dyrenes søgning efter føde. Parasitten optages som umodne æg og modnes i dyrenes tarmsystem, hvorefter de borer sig ind i tarmen og ødelægger slimhinden. Det resulterer i at dyrene let får diare, der hurtigt kan accelerere og resultere i dehydrering og blodig afføring i løbet af ganske få dage.
Parasitternes æg er meget hårdføre og kan i fugtige omgivelser uden for megen sol overleve i op til et år. Æggene ødelægges let når de udsættes for varme, udtørring eller ultraviolet lys. Derfor er grundig rengøring og udtørring en vigtig del af forebyggelsen af udbrud

For at forebygge Coccidiose udbrud kan vi anbefale et foder der er beriget med coccidiostatikum. Foder som er tilsat dette reducerer risikoen for udbrud af Coccidiose, og dermed dødeligheden blandt kyllinger og kaniner. (Se eksempler på foder i bunden af artiklen)

Symptomer på Coccidiose kan være:

  • Sløvhed
  • Manglende appetit
  • Manglende evne til at tage på i vægt
  • Oppustet mave
  • Mavesmerter
  • Blegning af farven på benene og kammen på kyllinger
  • Blege slimhinder hos kaninen
  • Grim fjerdragt eller pels
  • Indhold af blod eller slim i afføring

Dyrene kan godt bære sygdommen uden at være syge, men udskiller æggene med afføringen, og dermed smitte andre kaniner eller kyllinger.
Derfor er det vigtigt at renholde dyrenes omgivelser så godt som muligt.

 (0)    0

Din kommentar er sendt. Tak for din interesse.
Efterlad en kommentar
Captcha