Dette websted bruger 1. og 3. parts cookies for at give den bedste funktionalitet og brugsoplevelse, samt til trafikmåling og brugsmåling. Vi bruger ikke 3. parts cookies til markedsføring og annoncering, og vi videregiver eller sælger ikke oplysninger

Vi kører varetur..

Varetur i hele Himmerland

Vi kører gerne varerne ud til dig.
GRATIS levering til døren
ved køb for mere end 999,- kr.


Døgnservice

Varetur i hele Himmerland


 "TIP! Hvis du f.eks. bestiller 2 varer med vægt >30 kg, kan det være billigere i fragt hvis du bestiller 2 særskilte ordrer"


Fokus på saltmangel hos heste.

Fokus på saltmangel hos heste.

 (2)    0

  Hestefoder

Fokus på saltmangel hos heste.

En hest der udfører moderat arbejde i sommervarmen mister ca. 15 gram salt pr 100 kg legemsvægt. Derfor skal du være opmærksom på salt balancen. Hvis din hest vejer 400 kg mister den ca. 60 gram salt pr dag. Derfor er det vigtigt at tilføre elektrolytter. Hesten kan ikke indtage nok salt via sliksten eller gennem foderet.

Ved almindeligt arbejde mister hesten 1-4 liter sved, ved moderat arbejde mister den 7 - 9 liter og ved hårdt arbejde 12 – 18 liter.

Det er derfor vigtigt at hesten får rigeligt med vand og tilført elektrolytter, hvilket især er vigtigt for sportshesten for at øge buffer kapaciteten, så de kan yde mere og i længere tid.

Omkring fodring med elektrolytter, bør man generelt huske at:

  • Saltsten til konkurrenceheste ikke er tilstrækkeligt til at dække deres behov for elektrolytter, men alle heste bør altid have adgang til en sliksten.
  • Det er nødvendigt at tildele elektrolytter til heste som trænes hårdt og over lang tid, da de har en stor svedproduktion (især military- og distanceheste)
  • Alle heste der trænes i varmt vejr, har behov for tilskud af elektrolytter.
  • Heste der ikke arbejder, kan oftest selv dække deres behov for elektrolytter, hvis de har adgang til saltsten. Dog kan det i tilfælde, hvor det er meget varmt, være nødvendigt at give hesten elektrolytter selvom den ikke er i arbejde.
  • Hesten skal gradvist vænnes til elektrolytter, når det blandes i drikkevandet
  • Giv altid vand og elektrolytter samtidig
  • Mangel på elektrolytter kan få alvorlige konsekvenser for hesten (nedsat udholdenhed og præstation, dehydrering, hedeslag samt risiko for nyreslag)

 (2)    0

Din kommentar er sendt. Tak for din interesse.
Efterlad en kommentar
Captcha