Dette websted bruger 1. og 3. parts cookies for at give den bedste funktionalitet og brugsoplevelse, samt til trafikmåling og brugsmåling. Vi bruger ikke 3. parts cookies til markedsføring og annoncering, og vi videregiver eller sælger ikke oplysninger

Vi kører varetur..

Varetur i hele Himmerland

Vi kører gerne varerne ud til dig.
GRATIS levering til døren
ved køb for mere end 999,- kr.


Døgnservice

Varetur i hele Himmerland


 "TIP! Hvis du f.eks. bestiller 2 varer med vægt >30 kg, kan det være billigere i fragt hvis du bestiller 2 særskilte ordrer"


Hjælp dit dyr trygt gennem jul og nytår

Hjælp dit dyr trygt gennem jul og nytår

 (2)    0

  Hund og kat

For hunde og katte er julemåneden ikke udelukkende en positiv oplevelse. Forandringerne i dagligdagen kan være svære at håndtere, og nytåret kan være decideret traumatiserende. Læs med her og lær, hvordan du hjælper dit kæledyr trygt igennem decembers trængsel og alarm.
For mennesker er julen og nytåret nogle af årets højdepunkter, men for vores firbenede venner kan sagen være en ganske anden. Hunde og katte oplever ofte den travle juletid som en uvelkommen forandring i den daglige rytme, og nytårets voldsomme brag og skarpe lysglimt er for de fleste en meget skræmmende oplevelse. Derfor er det ifølge Karina Baltzer, veterinærsygeplejerske med speciale i hunde- og katte adfærd, nødvendigt, at vi i god tid inden den 1. december forbereder kæledyrene på julen og nytåret.
>>>

 – Det er vigtigt at forberede sin hund eller kat på de oplevelser, den kan komme ud for i julemåneden. Man kan f.eks. vænne dyrene til andre menneskers selskab, så de ikke bliver stressede over julens mange gæster, og man kan afspille fyrværkerilyde eller vise filmklip af fyrværkeri, så de ikke oplever nytåret som noget overraskende og traumatiserende. Og gerne mange gange. På den måde øger man dyrenes tryghedsfølelse i juletiden.

Feromoner giver en følelse af tryghed

Karina Baltzer fortæller, at det kan sætte sig dybt i den enkelte hund eller kat, hvis dyret flere gange bliver slemt overrasket af nytårets høje brag. Dyrene kan opbygge en frygt for tordenvejr og andre høje lyde, og det er vigtigt at hjælpe dem igennem nytåret, så de ikke får varige mén. Derfor anbefaler hun at benytte de kunstige feromoner Adaptil og Feliway til henholdsvis hunde og katte, hvis man ved at ens kæledyr har det svært med høje lyde.
– Feromonerne er en efterligning af hundenes og kattenes egne tryghedssignalstoffer, og derfor øger feromonerne dyrenes tryghedsfølelse, fortæller veterinærsygeplejersken. Ifølge Karina Baltzer er det særligt vigtigt at benytte feromonerne i forbindelse med et kæledyrs første nytår, så den festlige aften ikke udvikler sig til en traumatiserende oplevelse. Hvalpe og killinger er meget modtagelige for nye indtryk, og derfor er det vigtigt at minimere dyrenes nytårsangst fra start.
Vær opmærksom på dit kæledyrs behov
Når julemåneden er i gang, er det ifølge Karina Baltzer vigtigt at fastholde flest mulige af kæledyrets rutiner, så det ikke bliver unødigt stresset. Hvis man kan se, at dyret alligevel ændrer adfærd – hvis hunden eller katten gemmer sig væk, eller hvis hunden bliver mere højlydt end sædvanligvis – så er det vigtigt at imødekomme de behov, dyret har.

>>>

 – Det er vigtigt at give katten fred og ikke kæle med den, medmindre den selv opsøger det. Man kan give katten ro ved at bygge en hule eller lade den kravle ind bagerst i klædeskabet, så den kan være alene. Det er også en god idé at lade den gøre det nytårsaften, så den kan være i fred for støjen og uroen. I hundenes tilfælde er det vigtigt at give dem tryghed igennem vores nærvær. Hvis de gerne vil være tæt på os, skal de have lov til det. Men det er samtidig vigtigt ikke at bekræfte dyrene i, at der er noget at være bange for. Man skal bare sidde neutralt og nusse dem stille og roligt, forklarer Karina Baltzer.

Hvis skaden er sket, og ens kæledyr har opbygget en frygt for nytårsskytset, kan man overveje at finde et mere roligt sted at fejre nytåret. Alternativt kan det være nødvendigt at anvende angstdæmpende medicin. I juletiden vil det ifølge Karina Baltzer dog oftest være tilstrækkeligt, at kæledyrsejerne skaber et trygt og genkendeligt miljø, så dyrene ikke får for mange ubehagelige overraskelser.
Det er naturligvis altid op til den enkelte ejer at tage stilling til, hvilke hjælpemidler man ønsker at benytte til sit kæledyr.
(kilde: Dyreværnet)

Hos HesteGrovvaren håber vi at ovenstående råd kan hjælpe din hund eller kat godt gennem nytåret.

 (2)    0

Din kommentar er sendt. Tak for din interesse.
Efterlad en kommentar
Captcha