Dette websted bruger 1. og 3. parts cookies for at give den bedste funktionalitet og brugsoplevelse, samt til trafikmåling og brugsmåling. Vi bruger ikke 3. parts cookies til markedsføring og annoncering, og vi videregiver eller sælger ikke oplysninger

Vi kører varetur..

Varetur i hele Himmerland

Vi kører gerne varerne ud til dig.
GRATIS levering til døren
ved køb for mere end 999,- kr.


Døgnservice

Varetur i hele Himmerland


 "TIP! Hvis du f.eks. bestiller 2 varer med vægt >30 kg, kan det være billigere i fragt hvis du bestiller 2 særskilte ordrer"


Sandkolik hos heste

Sandkolik hos heste

 (0)    0

  Hesten på græs

Sandkolik hos heste

Tilbagevendende kolik optræder hyppigt på grund af ophobning af sand/jord i hestens tarme, når den går på folde med sparsomt græs. Ophobning af sand kan føre til sandkolik. Sandkolik er en af de farligste koliktyper for heste

Forebyggelse og behandling af sandophobning i tarmen med loppefrøskaller.
Det er imidlertid muligt at behandle sandophobning og endnu bedre at forebygge sandophobning ved hjælp af loppefrøskaller, og flere og flere dyrlæger ordinerer derfor loppefrøskaller til heste ved sandophobning i tarmen, både som udrensning og forebyggelse.

Ved sandophobning, som kan føre til sandkolik, lægger jord og sand sig i bunden af tyktarmen og i blindtarmen, da det er tungere end foderet og ikke kan ikke fordøjes. Dette bevirker, at peristaltikken nedsættes, og fordøjelsen af foderet derfor reduceres. Samtidig øges risikoen for forstoppelse, da foderet ophober sig i tarmen. Sandet irriterer også tarmslimhinden, som kan miste en del af evne til at optage vand og næringsstoffer. Resultatet kan være løs afføring eller diarré.

Er irritationen af længere varighed, kan den forårsage tarmbetændelse. Desuden kan jord og sand i tarmen danne "tarmsten", dvs. store klumper, som kan veje flere kilo og være medvirkende til tarmslyng. Ofte er det først, når koliksmerter optræder, at man bliver opmærksom på, at der er et problem.

Hvis man har mistanke om, at ens hest har sand/jord i tarmen, så er det en god idé at starte med en sandudrensning. Hvis hesten fortsætter med at grave rødder eller på anden vis indtager sand/jord, så anbefales det, at man fortsætter med at give loppefrøskaller som vedligehold.

Loppefrøskaller er et fiberrigt naturprodukt, som forbedrer tarmpassagen ved sandophobning. Virkningen ligger ikke i de hele loppefrø (kernen) men i frøskallerne, da disse indeholder mellem 10 og 12% slimdannende stoffer. 


Loppefrøskallerne har en høj vandbindingsevne på mindst 40 gange deres egen vægt i vand. Geleringsevnen er betydeligt højere end hos andre produkter til udrensning af tarmen ved sandophobning, som f.eks. hørfrø, hele loppefrø, m.fl.

Sandudrensningen foregår på den måde, at der dannes en tyk gélé, når loppefrøskaller blandes med væske fra tarmen. Denne gélé binder sand, jord og andre, ufordøjelige partikler, som er årsagen til problemet, og fører det ud gennem tarmen med gødningen. Samtidig fremmes peristaltikken i tarmen, og fordøjelsestiden forkortes.

Loppefrøskallerne kan også hjælpe ved løs afføring eller tendens til forstoppelse. Hvis hestens gødning er løs, vil loppefrøskallerne få gødningen til at samle sig, og er den derimod for fast, så vil gelen i tarmene blødgøre gødningen og hjælpe hesten af med denne.

Husk at når heste tildeles loppefrøskaller, skal de have fri adgang til drikkevand

 (0)    0

Din kommentar er sendt. Tak for din interesse.
Efterlad en kommentar
Captcha