Krafft Foal

Ny vare

Mængderabat pr. sæk

Ved   5 sække    -       5,- DKK
Ved 10 sække    -     10,- DKK 

Vælg 5 eller 10 sække i "Vælg antal"

Flere detaljer

Fra

199,00 DKKinkl. moms

  • 1 sæk
  • 5 sække
  • 10 sække
På lager

- +

Brand: Krafft

 
Varebeskrivelse

Krafft Foal - 20 kg 

Klimamærket supplerings foder udviklet specielt til føl og ung heste. Foderet indeholder ekstra mange vitaminer, mineraler og kvalitets proteiner. Er let fordøjeligt og har en høj andel af de vigtige aminosyrer. Kan anvendes til diende og ikke diende føl.

Giv altid grovfoder før fuldfoder, og del gerne foderet ud på flere fodringer pr. dag.

  • Genbrugs papirsæk på 20 kg
  • Tænk på mineraltilførsel ved lav dosering

Råvare indhold

Havre

Havre er den bedste kornsort til heste, da den er meget velsmagende og har en god energiblanding fra både fedt, stivelse og plantefibre, en god proteinkvalitet og en kerne som hesten let kan tygge i stykker. Der findes havresorter med forskellige skalfarver, hvid (egentlig hvidgul), gul og sort. Dette har ingen sammenhæng med næringsindholdet, men har alene med sorten at gøre. I Sverige dyrkes der mest hvid havre. Der kan være stor variation i fedtindhold i de forskellige havresorter, i visse havresorter er det dobbelt så højt.

Hvedeklid

Hvedeklid indeholder stor del skal og fragment af hvede, som bliver tilovers efter, at den stivelses rige kerne er fjernet. Det består af mindre stivelse og mere fibre end hel hvede. Hvedeklid har gode ernæringsmæssige egenskaber og er rigt på B-vitaminer. Hvedeklid er let støvende og har en lav vægtfylde, så husk at veje tør vægt, skal lægges i blød. Har et højt fosforindhold som dog er svært fordøjeligt.

Lucerne

Lucerne er en bælgplante som kendetegnes af et højt proteinindhold, god proteinkvalitet og et højt indhold af plantefiber. Det er en tørkeresistent plante som giver op til tre afgrøder. Kaldes også alfa-alfa. Indgår som råvare i fabriks fremstillet foder og kan også købes som råvare i form af LUCERNE Chopped straw, LUCERNE Pellets og LUCERNE Pure Pellets. I LUCERNE Chopped straw og LUCERNE Pellets indgår melasse, mens LUCERNE Pure Pellets er helt uden tilsat melasse.

Havreklid

Havreklid kan også kaldes klid af skallet havre. Kendetegnes ved gode ernæringsmæssige egenskaber og et højt indhold af plantefibre og såkaldte beta-glucaner.

Hvede

Hvede har et højt energiindhold og et højt proteinindhold, men til unge heste er proteinkvaliteten ikke så god. Det klistrer lidt, en egenskab vi udnytter til at holde pillerne sammen med (sammen med melasse).

Presset roepulp

Presset roepulp er et fiberrigt produkt fra sukkerindustrien med lavt indhold af sukker uden tilsat melasse. Den har højt indhold af let nedbrydelige fibre, fremfor alt pektin. Den indeholder ikke stivelse, så den bidrager til højt indhold af energi, samtidig som den er gavnlig for en velafbalanceret stortarmsflora. Indeholder relativt meget af det essentielle aminosyre lysin.

Grønmel

Græs indeholder, ligesom lucerne, meget protein af god kvalitet og mange plantefibre. Anvendes sammen med lucerne og er meget velsmagende. Græs slås 3-4 gange pr. sæson afhængigt af vejrforhold, for at opnå den optimale kvalitet.

Kartoffelprotein

Kartoffelprotein er, som navnet siger, et protein fra kartofler. Det indeholder meget protein af høj kvalitet, hvor indholdet af de essentielle (livsvigtige) aminosyrer metonin og lysin er højt. Kartoffelprotein har desuden høj fordøjelighed i forhold til andre protein fodermidler, dette indebærer, at hesten kan udnytte store dele af det kartoffelprotein som den spiser. Kartoffelprotein indgår som en vigtig bestanddel i vores produkter.

Roemelasse

Roemelasse er et energirigt biprodukt fra sukkerindustrien. Er meget velsmagende og binder foderpillerne naturligt sammen.

Natriumklorid

Natriumklorid, dvs. kogsalt bruges for at tilsætte salt til foderet.

Vegetabilsk Rapsolie og fedt

Indeholder rapsolie, der er et energirigt fodermiddel fra raps, som tilfører energi i koncentreret form, uden at indeholde stivelse.

Analysegaranti /kg


Tørstof 89 %
Energi FE 0,8 FE
Energi DE 11,6 MJ
Energi ME 10 MJ
Råprotein 16 %
Fordøjeligt Rp g 135 g
Fordøjeligt rp/energi (ME) 13,5 g/MJ
Lysin 9 g
Plantetråde (fibre) 15 %
Råolie og råfedt 4,5 %
Stivelse 16 %
Sukker 5 %
Råaske 10 %
Calcium 1,5 %
Fosfor 0,7 %
Magnesium 0,4 %
Natrium 0,4 %
Kalium 1 %

Tilsat /kg


Vitamin A 14 000 IE
Vitamin D3 1 400 IE
Vitamin E 560 mg
Vitamin C 70 mg
Vitamin K3 0,14 mg
Vitamin B1 14 mg
Vitamin B2 14 mg
Vitamin B6 2,8 mg
Vitamin B12 0,14 mg
Calsiumpantotenat 7 mg
Niacin 14 mg
Folinsyre 2,8 mg
Biotin 0,14 mg
Jern (sulfat) 89 mg
Jod (kalciumjodat) 0,17 mg
Kobolt (karbonat) 0,42 mg
Kobber (kelat med aminosyrer) 28 mg
Kobber (sulfat) 22 mg
Mangan (oxid) 70 mg
Zink (oxid) 140 mg
Selen (selengær) 0,28 mg
Selen (natriumselenit) 0,28 mg
Beregnet klimaværdi (CO2 ekv.) 330 g

Den unge hest får gerne have fri adgang til grovfoder. Doseringen bør baseres på nærings værdierne i grovfoderet og hestens alder, størrelse og aktivitet.
Fodervejledning for heste med en forventet voksen vægt på ca. 500 kg er ca 1-2 kg pr.dag foder de første 3-6 måneder og 1-3 kg foder fra 6 måneder – 2 år. Lav dosis af foder kan behøve tilskud af mineral foder.

1 liter KRAFFT Foal = ca 0,7 kg.

Kunder, der købte dette produkt, købte også:

Anmeldelser (0)

For nylig set

Menu

Mit HesteGrovvaren

QR kode