Derfor skal du ikke give julemad til din hund

Derfor skal du ikke give julemad til din hund

Hvorfor du bør undgå at forkæle din hund med fed julemad

Julen er en tid for hygge, glæde og god mad. Men det, der er godt for os mennesker, er ikke altid godt for vores firbenede venner. Hvis du giver din hund fed julemad, kan du risikere at gøre den syg og ødelægge dens og din jul.

Hunde har et andet fordøjelsessystem end os, og de kan ikke tåle de samme ting. Fed julemad som flæskesteg, and, sovs og risalamande kan være for meget for din hunds mave. Det kan føre til opkast, diarré, mavekramper og betændelse i bugspytkirtlen. I værste fald kan det være livstruende for din hund.

Hvis din hund får dårlig mave af julemaden, skal du straks kontakte din dyrlæge. Din hund kan have brug for medicin eller væskebehandling for at komme sig. Det kan være både dyrt og stressende for dig og din hund at skulle til dyrlæge i julen.

Det bedste, du kan gøre for din hund, er at give den det normale hundefoder, som den er vant til. Hvis du vil forkæle den lidt ekstra i julen, kan du give den nogle sunde godbidder.

Men husk at holde øje med mængden, så din hund ikke får for mange kalorier.

Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du kan undgå, at din firbenede ven får problemer med fordøjelsen eller forgiftning i julen.

Alkohol er farligt for hunde, så hold dem væk fra gløgg, øl, vin og andre drikkevarer med alkohol.

Chokolade indeholder et stof, der hedder theobromin, som er giftigt for hunde. Jo mørkere chokoladen er, jo mere theobromin er der i den. Hvis hunden spiser chokolade, kan den få symptomer som opkastning, diarré, rastløshed og kramper.

Ande- og gåseben kan være fristende for hunde, men de kan også være farlige. Benene kan splintre og sætte sig fast i hundens hals eller tarme. Sørg derfor for at fjerne alle ben fra bordet og skraldespanden, så hunden ikke kan nå dem.

Fed julemad kan give hunden dårlig mave eller endda betændelse i bugspytkirtlen. Det skyldes, at hundens fordøjelsessystem ikke er vant til så meget fedt. Hvis hunden får betændelse i bugspytkirtlen, kan den få smerter i maven, feber, opkastning og appetitløshed. Det kan være livstruende og kræver hurtig behandling hos dyrlægen.

Det er vigtigt at passe på din hund i julen og sørge for, at den får en sund og afbalanceret kost. Hvis du vil forkæle din hund med noget ekstra, så vælg noget, der er beregnet til hunde og ikke mennesker. Husk også at give din hund masser af kærlighed, leg og motion i julen.

For nylig set

Ingen produkter

Menu

Mit HesteGrovvaren