Er din hund, kat eller hest urolig?

Er din hund, kat eller hest urolig?

Selvom kæledyr ikke kan fortælle deres ejere, hvordan de har det, fortæller deres adfærd meget.

For hunde og katte er julemåneden ikke udelukkende en positiv oplevelse. Forandringerne i dagligdagen kan være svære at håndtere, og nytåret kan være decideret traumatiserende. Læs med her og lær, hvordan du hjælper dit kæledyr trygt igennem decembers trængsel og alarm.

For mennesker er julen og nytåret nogle af årets højdepunkter, men for vores firbenede venner kan sagen være en ganske anden. Hunde og katte oplever ofte den travle juletid som en uvelkommen forandring i den daglige rytme, og nytårets voldsomme brag og skarpe lysglimt er for de fleste en meget skræmmende oplevelse. Derfor er det ifølge Karina Baltzer, veterinærsygeplejerske med speciale i hunde- og katte adfærd, nødvendigt, at vi i god tid inden den 1. december forbereder kæledyrene på julen og nytåret.

 – Det er vigtigt at forberede sin hund eller kat på de oplevelser, den kan komme ud for i julemåneden. Man kan f.eks. vænne dyrene til andre menneskers selskab, så de ikke bliver stressede over julens og nytårets mange gæster, og man kan afspille fyrværkerilyde eller vise filmklip af fyrværkeri, så de ikke oplever nytåret som noget overraskende og traumatiserende. Og gerne mange gange. På den måde øger man dyrenes tryghedsfølelse i juletiden.

Zylkene giver en følelse af tryghed

Det kan sætte sig dybt i den enkelte hund eller kat, hvis dyret flere gange bliver slemt overrasket af nytårets høje brag. Dyrene kan opbygge en frygt for tordenvejr og andre høje lyde, og det er vigtigt at hjælpe dem igennem nytåret, så de ikke får varige mén. Vi anbefaler Zylkène som er et tilskudsfoder baseret på naturlige råvarer, der kan hjælpe hunde til bedre at håndtere situationer forbundet med uro og utryghed.
Produktet indeholder det naturlige Alfa-casozepin, der er et mælkeprotein, som medvirker til en afslappende effekt uden at virke sløvende på dyret. Mælkeproteinet er det sammen som hvalpe får, når de dier mælk hos deres mor, og har altså en naturlig beroligende effekt.
Zylkène sikrer, at dyrene lettere kan tilpasse sig utrygge situationer og på den måde kan mange adfærdsmæssige problemer undgås. Det anvendes af mange dyrlæger, adfærdseksperter samt dyreejere med overbevisende effekt. Oplagte situationer til brugen er ved rejser, dyrlægebesøg, pensionsophold, alene hjemme udfordringer, Fyrværkeri og nye omgivelser eller familiemedlemmer.
Zylkène kommer i små kapsler, der kan tildeles dyret hele eller de kan åbnes og indholdet drysses ud. Dette sikrer nem håndtering og mulighed for at give produktet til alle hunde. Det er fri for konserveringsmidler samt laktose og må tildeles alle aldersgrupper samt drægtige og diegivende dyr.
Produktet fås også i styrkerne 75 mg til små hunde og katte samt 225 mg til mellemstore hunde.

Vær opmærksom på dit kæledyrs behov

Når julemåneden er i gang, er det derfor vigtigt at fastholde flest mulige af kæledyrets rutiner, så det ikke bliver unødigt stresset. Hvis man kan se, at dyret alligevel ændrer adfærd – hvis hunden eller katten gemmer sig væk, eller hvis hunden bliver mere højlydt end sædvanligvis – så er det vigtigt at imødekomme de behov dyret har.

 – Det er vigtigt at give katten fred og ikke kæle med den, medmindre den selv opsøger det. Man kan give katten ro ved at bygge en hule eller lade den kravle ind bagerst i klædeskabet, så den kan være alene. Det er også en god idé at lade den gøre det nytårsaften, så den kan være i fred for støjen og uroen. I hundenes tilfælde er det vigtigt at give dem tryghed igennem vores nærvær. Hvis de gerne vil være tæt på os, skal de have lov til det. Men det er samtidig vigtigt ikke at bekræfte dyrene i, at der er noget at være bange for. Man skal bare sidde neutralt og nusse dem stille og roligt.

Hvis skaden er sket, og ens kæledyr har opbygget en frygt for nytårsskytset, kan man overveje at finde et mere roligt sted at fejre nytåret. Alternativt kan det være nødvendigt at anvende angstdæmpende medicin. I juletiden vil det ifølge dog oftest være tilstrækkeligt, at kæledyrsejerne skaber et trygt og genkendeligt miljø, så dyrene ikke får for mange ubehagelige overraskelser.
Det er naturligvis altid op til den enkelte ejer at tage stilling til, hvilke hjælpemidler man ønsker at benytte til sit kæledyr.

Hos HesteGrovvaren håber vi at ovenstående råd kan hjælpe din hund eller kat godt gennem nytåret.

Relaterede produkter

For nylig set

Ingen produkter

Menu

Mit HesteGrovvaren