Flueplage hos heste om sommeren

Flueplage hos heste om sommeren

Flueplage hos heste kan være et problem om sommeren

Flueplage hos heste kan være et problem om sommeren, men der er flere måder at beskytte din hest på. I dette blogindlæg vil jeg give dig nogle tips og tricks til at holde din hest fri for fluer og insekter, og hvordan du kan forebygge sygdomme og stress hos din hest.

 

Fluespray til heste

En af de mest effektive metoder til at beskytte din hest mod fluer og insekter er at bruge fluespray til heste. Fluespray indeholder specielle aromastoffer, der får de irriterende insekter væk fra hestens krop. Du kan vælge mellem forskellige typer af fluespray, alt efter hvilke insekter du vil afskrække, og hvor længe du vil have effekten. Nogle fluesprays har også en UV-beskyttelse, som kan være nyttig for heste med lys pels eller sarte øjne.

 

Når du bruger fluespray til heste, skal du sørge for at spraye hele hestens krop, inklusive ben, mave og hale. Du skal også undgå at spraye direkte i hestens øjne eller næsebor, da det kan irritere slimhinderne. Det er en god idé at spraye din hest om morgenen og om aftenen, når fluerne er mest aktive. Du skal også huske at genopfriske sprayen efter regn eller sved.

 

Fluemasker og fluepandebånd

En anden måde at beskytte din hest mod fluer og insekter er at bruge fluemasker eller fluepandebånd. Disse er net eller stof, som du spænder fast på grimen eller trensen, og som dækker hestens øjne og/eller ører. Fluemasker og fluepandebånd beskytter hestens øjneomgivelser og hoved mod insekter, og mindsker derved irritationer og gener forårsaget af fluer og insekter. Fluemasker og fluepandebånd findes i forskellige størrelser, farver og materialer, så du kan finde den, der passer bedst til din hest.

 

Når du bruger fluemasker eller fluepandebånd til din hest, skal du sørge for at de sidder godt og ikke gnider eller strammer. Du skal også tjekke dem regelmæssigt for huller eller skidt, som kan reducere effekten eller skade hestens øjne. Du skal også tage dem af om natten eller når det er mørkt, da de kan begrænse hestens syn.

 

Andre tips til at reducere insektplagen

Udover at bruge fluespray, fluemasker eller fluepandebånd til din hest, kan du også gøre andre ting for at reducere insektplagen på din hest. Her er nogle eksempler:

 

  • Hold din hests område rent og ryddeligt. Fjern affaldsmaterialer som foderspild og gødning dagligt, og rens stalden grundigt hver uge. Dette vil begrænse antallet af fluer i miljøet og forebygge spredning af sygdomme.
  • Undgå stillestående vand eller tømme vandspande regelmæssigt. Fluer lægger gerne æg i vand, så ved at fjerne vandkilder kan du mindske antallet af nye fluer.
  • Giv din hest adgang til skygge eller læ. Fluer er mindre aktive i kølige eller blæsende områder, så ved at give din hest et sted at søge ly kan du reducere dens udsættelse for flyvende insekter.
  • Plej din hests øjne og sår. Heste på græs får let flue æg i øjnene, og det kan give infektioner. Bad øjnene regelmæssigt med øjebadevand. Du kan eventuelt beskytte sår med en sårspray der lægger en hinde, som har en beskyttende virkning, på såroverfladen

Ved at følge disse tips og tricks kan du holde din hest fri for fluer og insekter om sommeren, og sikre dens sundhed og trivsel. Hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning om flueplage hos heste, er du velkommen til at kontakte os hos HesteGrovvaren – Aalestrup Hobbyfoder.

Relaterede produkter

For nylig set

Ingen produkter

Menu

Mit HesteGrovvaren