Fodring af havens fugle hele året

Fodring af havens fugle hele året

Vi må ikke glemme at på dette tidspunkt af året er naturens eget spisekammer tomt, der er ingen frø, bær eller frugt.
Når solens stråler begynder at varme, stiger aktivitets niveauet hos fuglene. De skal finde en mage, bygge rede og snart er det første kuld unger på vej.
Fuglene har i æglægnings sæsonen behov for ekstra proteinholdig foder, og det findes f.eks. i melorme.

Når æggene er klækket har forældrene travlt med at finde føde, for ungerne er konstant sultne. Fuglene spiser meget om foråret – helt op til fire gange så meget som om vinteren. Her er det du kan hjælpe med en energirig foder menu ved foderpladsen. De voksne fugle vil passe ungerne den første tid uden for reden, så de kan klare sig i den store verden.

Sommer:

Fodre du hele sommeren vil du opdage at mange af arterne får op til 3 kuld unger. Energibehovet er derfor stadig stort. Selvom ungerne lærer at klare sig selv, kan det stadig være svært for de små at finde føde selv i begyndelsen. Fodrer du hele sommeren vil du se at det tiltrækker mange fugle og flere forskellige arter til. Så sørger du for at fodre varieret på foderpladsen får du mange trofaste gæster hele sommeren.

Husk at give fuglene vand, og rigtig gerne et fuglebad. Skift vandet regelmæssigt. Frisk vand i haven øger antallet af fugle betydelig

Efterår:

Det bliver koldere nu, og fuglene forbereder sig på vinteren. Nogle trækker mod syd, og andre forbereder sig på at blive og overvintre hos os. Lige meget hvad fuglene skal har de brug for energi enten til en lang flyvetur eller til at opbygge fedtdepoter til en lang og kold vinter. Her kan du hjælpe dem ved at have et god og varieret foder på foderpladsen.

Tilbyder du havens fugle et energirigt foder, vil du tiltrække endnu flere forskellige fugle arter i din have, og du hjælper dem til at klare den kolde vinterperiode.

Vinter:

Fuglene er ikke så aktive mere, og det er blevet svært at finde føde. Du ser ikke så mange fugle mere, for de bruger deres energi på at spise og holde varmen.
Snevejr er katastrofalt for fuglene, for så er det næsten umuligt at finde føde selv. Selv i en våd og grøn vinter har fuglene en hård tid.
Det er derfor vigtigt for fuglene at de har adgang til et energirigt foder, og du sørger for vand ved foderpladsen. Du vil opleve at fuglene er mest sultne om morgenen, så du skal sørge for der er rigelig med foder på dette tidspunkt.
Når fuglene har spist morgenmad, putter fuglene sig for at holde varmen. Du kan hjælpe fuglen med ved at lave pladser med læ. Sæt gerne flere redekasser op, så kan fuglene vænne sig til de er der inden foråret.

Du vil få mange trofaste gæster i din have, og du vil se fuglene på en helt anden måde end i resten af året.

Relaterede produkter

For nylig set

Ingen produkter

Menu

Mit HesteGrovvaren