Forfangenhed hos heste på sommergræs

Forfangenhed hos heste på sommergræs

Forfangenhed hos heste på sommergræs og hvordan undgår jeg det.

Forfangenhed er en almindelig lidelse hos heste, der græsser på forårs- eller sommergræs, og det opstår, når hesten spiser for meget frisk græs, der er højt i sukker og stivelse. Forfangenhed kan forårsage smerter i hestens hove og i alvorlige tilfælde kan det føre til permanent skade på hovene.

 For at undgå forfangenhed hos heste på sommergræs, er der flere ting, du kan gøre:

  1.  Introducer hesten gradvist til græsset: Hvis hesten ikke har græsset på forårs- eller sommergræs før, så er det vigtigt at introducere den gradvist til græsset over en periode på 1-2 uger, så dens fordøjelsessystem kan tilpasse sig til den nye kost.
  2.  Kontroller hestens græsindtag: Hold øje med, hvor meget græs hesten spiser og begræns dens tid på græsset, især når det er solrigt og varmt, da sukkerindholdet i græsset kan øges i disse forhold.
  3.  Brug en græsmaske: En græsmaske kan hjælpe med at begrænse hestens græsindtagelse, mens den stadig får adgang til frisk luft og motion.
  4.  Fodr hesten med hø: Fodr hesten med hø, inden den får adgang til græsset, da det kan hjælpe med at mætte dens mave og begrænse dens græsindtagelse.
  5.  Tjek forfangenhedssymptomer: Hold øje med hestens opførsel og søg dyrlægehjælp, hvis du bemærker nogen symptomer på forfangenhed, såsom halthed eller følsomhed i hovene.

 Husk at det er vigtigt at konsultere en dyrlæge, hvis du har spørgsmål om forfangenhed eller andre sundhedsproblemer hos heste.

For nylig set

Ingen produkter

Menu

Mit HesteGrovvaren

QR kode