Pas på hundens poter om vinteren

Pas på hundens poter om vinteren

Sådan passer du på din hunds poter i vintervejret

Vinteren er over os, og det betyder, at vores firbenede venner skal have ekstra omsorg for deres poter. Salt, sne og is kan nemlig skade hundens hud og forårsage betændelse, sår og revner. Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer er opmærksom på at holde din hunds poter rene og sunde. Her er nogle tips til, hvordan du gør det:

 

- Skyl saltet af. Saltet kan udtørre og irritere hundens hud, så det er vigtigt at skylle det af med postevand, når I kommer hjem fra gåturen. Brug en blød klud eller en skål med vand til at vaske poterne grundigt.

- Smør med potevoks. Potevoks er et produkt, der beskytter hundens poter mod kulde, fugt og salt. Det danner en barriere på trædepuderne og forhindrer, at de sprækker eller bliver sårede. Du kan købe potevoks i vores butik eller online.

- Klip håret mellem trædepuderne. Hvis din hund har langt hår mellem trædepuderne, kan det samle sne og is, som kan være ubehageligt og koldt for hunden. Derfor er det en god idé at klippe håret kort med en saks eller en trimmer.

- Undgå at hunden slikker poterne. Nogle hunde har tendens til at slikke deres poter, når de er beskidte eller ømme. Det kan dog forværre situationen, da hundens spyt kan indeholde bakterier eller svampe, der kan inficere huden. Hvis din hund slikker meget på sine poter, kan du prøve at aflede den med et legetøj eller en godbid.

- Tjek poterne regelmæssigt. Det er altid en god idé at holde øje med din hunds poter og se efter tegn på skader eller betændelse. Hvis du opdager rødme, hævelse, varme, sår eller pus, bør du kontakte din dyrlæge hurtigst muligt.

 

Ved at følge disse råd kan du hjælpe din hund med at have sunde poter i vintervejret.

Relaterede produkter

For nylig set

Ingen produkter

Menu

Mit HesteGrovvaren