Brogaarden Optimal 3 - Cool Sport

5710445000293

Ny vare

264,00 DKKinkl. moms

- +

Brand: Brogaarden

 
Varebeskrivelse

Brogaarden Optimal 3 - Cool Sport - 15 kg

- et topkvalitets müslifoder til toppræstationer

Cool Sport er et let fordøjeligt, fiberholdigt müslifoder, videnskabeligt udviklet til konkurrenceheste og -ponyer, baseret på den nyeste viden om træningsfysiologi og fodring af præstationsheste. Cool Sport tilfører energi fra letfordøjelige fibre, olie og
varmebehandlede kornsorter. Stressede eller “varme” heste vil med fordel kunne fodres med Cool Sport, da produktet ikke indeholder havrestivelse, og det samlede stivelsesindhold er lavt/moderat. Foderet tilfører essentielle mineraler, vitaminer og
aminosyrer, som understøtter optimal præstation og udholdenhed. Cool Sport indeholder organiske (bioplex) og uorganiske mineraler, der i kombination øger optagelsen af sporelementer.

Indholdet af energi består af en kombination af hurtig og langsom energi, der sikrer den nødvendige hurtighed samtidig med at hestens udholdenhed øges. Et forholdsvist lavt indhold af stivelse reducerer ophobning af mælkesyre i musklerne. Et lavt indhold af stivelse er desuden vigtigt for sundt og velfungerende tarmsystem. For store mængder stivelse kan forårsage stress og nedsatte præstationer.

Foderblandingen indeholder QLC (Quality Life Care), som er en enestående blanding af naturlige antioxidanter, udvundet fra planter rige på antioxidanter. De er specielt beregnet til at arbejde i synergi med de allerede eksisterende antioxidanter (mineraler og vitaminer), der findes i alle foderblandinger fra Dodson & Horrell. Indholdet af frugt, grøntsager og urter er med til at give foderet en god smag og fremme ædelysten.

Sammensætning:
Havreklid, Lucerne, Afskallet soja, Hvedeklid, Varmebehandlet byg, Umelasserede sukkerroefibre, Melasse, Varmebehandlet hvede, Varmebehandlet majs, Raps- og sojaolie, Solsikkeekstrakt, Varmebehandlede ærter, Hvedebærme, Foderkalk, Ekstruderet hel majsplante, Dicalciumfosfat, Salt, Gulerødder, Magnesiumoxid, Hørfrø, Hele sojabønner, L-lysin, Solbær, Grønkål, Spinat, Rødbeder, Rosmarin, Hyben, Granatæbler

Analytiske bestanddele:
Fordøjelig energi 11,5 MJ/kg Salt 0,75 % Vitamin E 400 mg/kg
0,87 FE/kg Natrium 0,3 % Vitamin B1 16 mg/kg
Tørstofprocent 86 % Kalium 1 % Vitamin B2 14 mg/kg
Råprotein 12,8 % Svovl 0,2 % Vitamin B6 20 mg/kg
Råfedt 5,8 % Kobber 60 mg/kg Vitamin B12 0,1 mg/kg
Råaske 10 % Kobolt 0,25 mg/kg Vitamin K 6 mg/kg
Træstof 12,5 % Jern 220 mg/kg Biotin 1,7 mg/kg
Stivelse 16 % Mangan 130 mg/kg Folinsyre 10 mg/kg
Sukker 7,5 % Selen 0,7 mg/kg Pantotensyre 23 mg/kg
Lysin 0,6 % Zink 200 mg/kg Nikotinsyre 45 mg/kg
Kalcium 1,6 % Jod 0,7 mg/kg Cholinklorid 1.300 mg/kg
Fosfor 0,65 % Vitamin A 16.000 IE/kg
Magnesium 0,4 % Vitamin D3 1.600 IE/kg

De angivne værdier af mineralerne er samlede værdier i produktet, herunder både tilsatte mineraler og naturligt forekommende
mineraler fra ingredienserne såsom fibre, urter m.m.

Den anbefalede mængde Cool Sport bør overholdes, da det forsyner hesten med de nødvendige vitaminer og mineraler. Cool Sport skal anvendes sammen med hø eller wrap af god kvalitet i en daglig mængde, der svarer til 1,75-2 kg hø/wrap pr. 100 kg kropsvægt - gerne mere, hvis hesten ikke bliver for tyk. Fodring af heste er individuel og bør tilpasses den enkelte hest, således at den optimale fodring for præstation samt tilpas foderstand opnås. Hesten skal enten have adgang til saltsten eller få salt tilføjet i krybbefoderet, hvilket afhænger af arbejdsniveauet. Elektrolytter bør gives efter rejser eller hvis hesten har svedt meget. Hesten bør altid have adgang til friskt vand.

Forslag til daglig indtagelse (skal fordeles på min. 3 ens måltider):
Hestens normal vægt Vedligehold/ meget let arbejde Let/ moderat arbejde Moderat/ hårdt arbejde
300 kg Cool Sport 1 kg/dag Cool Sport 1,25 kg/dag Cool Sport 1,8 kg/dag
Hø/wrap min. 5-6 kg/dag Hø/wrap min. 5-6 kg/dag Hø/wrap min. 5-6 kg/dag
+ Adgang til saltsten Salt ½ spsk/dag Elektrolytter* 50 g/dag
400 kg Cool Sport 1,5 kg/dag Cool Sport 1,75 kg/dag Cool Sport 2,4 kg/dag
Hø/wrap min. 7-8 kg/dag Hø/wrap min. 7-8 kg/dag Hø/wrap min. 7-8 kg/dag
+ Adgang til saltsten Salt 1 spsk/dag Elektrolytter* 60 g/dag
500 kg Cool Sport 1,75 kg/dag Cool Sport 2,25 kg/dag Cool Sport 3 kg/dag
Hø/wrap min. 9-10 kg/dag Hø/wrap min. 9-10 kg/dag Hø/wrap min. 9-10 kg/dag
+ Adgang til saltsten Salt 1½ spsk/dag Elektrolytter* 80 g/dag
600 kg Cool Sport 2,25 kg/dag Cool Sport 2,75 kg/dag Cool Sport 3,6 kg/dag
Hø/wrap min. 11-12 kg/dag Hø/wrap min. 11-12 kg/dag Hø/wrap min. 11-12 kg/dag
+ Adgang til saltsten Salt 2 spsk/dag Elektrolytter* 90 g/dag

*Mængden af elektrolytter er baseret på Brogaardens Elektrolytter. Hvis der bruges et andet mærke, skal mængden justeres. Kontakt Brogaardens Fodringsrådgivning for at få justeret foderplanen.

Hvis hesten taber sig på de vejledende fodringsforslag, kan mængden af hø/wrap øges eller fodringsforslaget kan suppleres med Hartog/Brogaarden Lucerne Mix, Hartog Gras-mix, Fibre Performance, Speedi-Beet (skal opblødes i vand!) eller lidt vegetabilsk olie.

Hvis din hest tager på af det vejledende fodringsforslag, kan mængden af Cool Sport reduceres og i stedet suppleres med en vitamin- og mineralblanding f.eks. Performance Vits & Mins eller Optimal 1 - Suregrow. Alternativt kan foderet ændres til Optimal 6 - Icelandic Power eller Optimal 4 - Performance. Er det ikke tilstrækkeligt til hesten begynder gradvist at tabe sig, kan mængden af grovfoder reduceres til 1,5 kg hø/ wrap per 100 kg kropsvægt.

Anmeldelser (0)

For nylig set

Menu

Mit HesteGrovvaren

QR kode